Levende Talendag voor docenten Chinees leerzaam en inspirerend!

Vrijdag 6 november 2015 vond in Utrecht de Levende Talen dag voor docenten plaats. Behalve een ‘meet en greet’ van bekende docenten en ontmoeting met nieuwe docenten, was er gelegenheid om aan twee workshops deel te nemen die specifiek voor de docent Chinees bedacht waren. ‘Samen delen samen sterk’  waarin wij in groepjes materiaal en les ideeën deelden die vervolgens in onze eigen drop box kwamen te staan. Nuttig om te horen en te delen wat iedereen doet voor de klas, wat werkt en…wat niet!

 

De tweede workshop werd gegeven door Mark Leenhouts, schrijver van o.a. ‘Chinese literatuur van nu’. In vogelvlucht nam hij ons mee door een paar honderd jaar Chinese literatuur, met veel aandacht voor moderne Chinese schrijvers en geschikte boeken voor middelbare scholieren. Dat was top, zeker wanneer je bedenkt dat de leerling op de middelbare school voor het schoolvak Chinees 3 vertaalde boeken uit de Chinese literatuur moet lezen…

 

Tussendoor een prima lunch en tijd om bij te praten over de scholen en de plek die het vak Chinees daar inneemt.

Het was een leerzame en inspirerende dag! Danielle Coppee, Marieke Havinga en Mark Leenhouts, bedankt voor jullie workshops.