Nuffic nieuws: Chinees op middelbare school wint aan populariteit

11 mei 2021

Chinees op middelbare school wint aan populariteit

Steeds meer leerlingen op middelbare school doen eindexamen in het vak Chinees. Dit jaar leggen 264 leerlingen examen af, tegenover 232 vorig jaar. We spreken leerlingen over hun motivatie: “Ik denk dat ik het nodig heb in de toekomst.”
Michiel Dijkman, MT-lid bij Nuffic, verwacht verdere groei. “Het afgelopen schooljaar stroomde er ruim 700 leerlingen in het eerste jaar in. Voornamelijk op de havo is de groei sterk.”

Hij vervolgt: “Het vak Chinees helpt een brug te slaan tussen China en ons land. Leerlingen leren niet alleen de taal, maar ook over de cultuur en literatuur van het land. Dat is waardevolle bagage voor leerlingen met een ambitie om in hun werk of studie zich op China te richten.”

Geschreven door Jeroen Langelaar
Het hele artikel staat op: