Eerste 2 delen van ‘Reis naar het Westen’ in het Nederlands gepubliceerd

Het verhaal

De epische roman Reis naar het westen is één van de meest gevierde verhalen uit het Oosten. Het is het verhaal van een 7e-eeuwse boeddhistische monnik die op een queeste gaat naar heilige geschriften. En hij heeft drie bodyguards: Varken – een manvarken die kan vliegen; Broeder Zand – een oger die in een reuzenvis verandert; en de magische Apenkoning – de machtigste, met een behoorlijk ondeugend kantje. Dit is een grappig verhaal vol actie geschikt voor alle leeftijden.

ACHTERGROND

De meest verfilmde roman van de vier klassieke Chinese literaire werken (四大名著) is in de 16e eeuw geschreven tijdens de Ming dynastie. Het geeft inzicht in boeddhisme, daoïsme, en het traditionele dagelijkse Chinese leven.

Oorspronkelijke titel: Xi You Ji 西游记

Illustratie kaft: Zomerpaleis Lange Gang Beijing.

Deel 1 bevat hoofdstuk 1 tot en met 20. 4e druk. 391 blz. Paperback. ISBN 978-90-826266-0-05. NUR 302.

Deel 2 bevat hoofdstuk 21 tot en met 40. 3e druk. 397 blz. Paperback. ISBN 978-90-826266-12. NUR 302.

http://www.reisnaarhetwesten.nl/

https://www.facebook.com/reisnhwesten/