Het Terracottaleger van keizer Qin – Rotterdam

Het legendarische Terracottaleger van keizer Qin in Rotterdam

https://www.terracottaleger.nl/

Laat u betoveren door het unieke terracottaleger en het verhaal van zijn maker, Qin Shi Huangdi. Reis mee terug in de tijd naar het jaar 221 voor Christus en beleef het legendarische leger van dichtbij. Leer meer over het streven van de keizer naar onsterfelijkheid en hoe hij zich voorbereidde op het hiernamaals.

Dit jaar staat de tentoonstelling het Terracottaleger van Keizer Qin in Alexandrium Shopping Center te Rotterdam. De ontdekking van het terracottaleger is zo bijzonder dat er naar wordt verwezen als het achtste wereldwonder en het behoort tot UNESCO-werelderfgoed. De tentoonstelling opent dagelijks en vindt plaats in het speciaal ingerichte Pop-up museum aan de Kleine Beer 8.

De levensgrote terracotta soldaten worden gepresenteerd in indrukwekkende gevechtsformatie, waaronder generalen, officieren, boogschutters, paarden en bronzen strijdwagens. Kom oog in oog te staan met een generaal of keizer Qin Shi Huangdi! De historie leert ons dat de bouwers van het mausoleum, evenals de architecten en kunstenaars welke het leger decoreerde, werden begraven in een algemeen graf. Hiermee namen zij letterlijk een van ‘s werelds meest intrigerende geheimen met zich mee het graf in.

De geschiedenis rondom deze bijzondere ontdekking en de werkwijze waarop het terracottaleger tot stand kwam wordt uitgelegd in verschillende illustraties en een film welke speelt tijdens de tentoonstelling.

Naast de hoofd tentoonstelling, kunnen bezoekers traditionele schilderijen, regionale kleding van landelijke minderheden binnen China en de “Modern China Gallery” bezichtigen.